Förvärrat läge för cancervård i Borås

Det har blivit än värre för de cancerpatienter som väntar på att få strålbehandling på Borås lasarett. Väntetiden för de mest akuta patienterna har ökat kraftigt bara den senaste månaden.

Problemen med strålbehandlingen för cancerpatienter på Borås lasarett har vi rapporterat om med jämna mellanrum i Radio Sjuhärad. Den 17 juni berättade vi att väntetiderna för de mest akuta patienterna var uppemot 6 veckor. Trots det sa ansvarige chefen, läkaren Ralph Harlid, att problemen inte var så stora.
Sedan dess har bland annat fler patienter tillkommit och bara någon vecka efter intervjun gjordes konstaterade samma Ralph Harlid att väntetiderna för de mest akuta fallen förlängts ända upp till nio veckor. Ralph Harlid är idag på semester och oanträffbar, men hans chef, chefläkaren Christer Wettervik, vidhåller att den medicinska säkerheten inte är hotad. Han säger att de långa väntetiderna är normala, eftersom det är semestertider och det är färre som jobbar med strålbehandling under sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista