Fler flickor i Borås får underkänt betyg

Allt fler flickor på högstadieskolorna i Borås får inte godkänt betyg. På de flesta skolorna blir fler flickor än pojkar underkända i kärnämnena. På vissa skolor fick nästan en fjärdedel av flickorna underkänt och riskerar att inte få läsa vidare på gymnasiet.

På sex av kommunens nio högstadieskolor är det fler flickor än pojkar som missar betyget godkänt i kärnämnena och därmed en plats på gymnasiet. Skolverkets siffror för förra året för hela landets niondeklassare visar att nio procent av flickorna blev underkända i kärnämnena. Och det var färre flickor än pojkar som fick underkänt.
 I Borås finns den allra största andelen flickor som inte klarade godkänt på Bodaskolan, nästan 26 procent. Även på Viskaforsskolan blev nära en fjärdedel, eller 23 procent icke godkända. I Viskafors var det en mer än dubbelt så stor andel flickor som missade godkänt jämfört med bland pojkarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista