Våldet mellan unga flickor ökar i Borås

Det har blivit vanligare med våld mellan unga flickor. Det säger personal som arbetar med ungdomar inom socialtjänsten i Borås kommun. Ofta uppstår bråken på internet.

Enligt socialsekreteraren Ylva Hultén i Fältgruppen Cedern uppstår ofta osämja när flickor skriver om varandra på hemsidor på internet.
- Om det är någon som upplever att någon skrivit något kränkande där, så är det mycket snabbare att gadda ihop sig via internet och sms, och så träffas man på stan och gör upp, säger hon.

Enligt Ylva Hultén har fler och fler flickor börjat visa vrede utåt mot andra, på samma sätt som en del pojkar gör om de har problem och mår dåligt. Hon säger att flickor allt mer har börjat bete sig mer likt pojkar de senaste åren. Det är en sida av ökad jämställdhet menar hon.
- Det är inte längre det här med tjejslagsmål när man rivs och rycker i håret. Tjejerna slåss på samma sätt som killar, med knytnävar och sparkar på folk som ligger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".