Flest Lex Sarah-anmälningar i Fristad kommundel

Allt fler kommuner i Västra Götaland får in anmälningar om Lex Sarah, alltså missförhållanden inom äldre- och handikappomsorgen. Och klart flest anmälningar i Sjuhärad står Fristad kommundel i Borås för, förra året var det sex stycken.

Ulla-Britt Palmén är omårdesansvarig inom äldre- och handikappomsorgen i Fristad, och hon ser allvarligt på antalet anmälningar, men tror ändå att det är en tillfällighet.
- Man hoppas att det vr tillfälliga händelser och att det inte kommer att hände ige, fast det kan man ju aldrig veta, säger hon.

Anmälningarna som kommit till Fristad kommundel handlar bland annat om pengar som försvunnit från de boende och telefoner som personalen använt utan lov. Dom andra sjuhäradskommunerna hade förra året färre anmälningar. Inga alls i Herrljunga, och 1 till 2 i Bollebygd, Tranemo, Vårgårda, Svenljunga och Ulricehamn. I Marks kommun fick man in fyra anmälningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".