Vårgårdabo åtalas för mordbrand

Nu åtalas den 32-årige man från Vårgårda som brände ner familjens hus till grunden förra månaden. Förutom mordbrand åtalas han även för grov skadegörelse och försök till grov misshandel.

Det var en lördagsnatt i mitten av juni som räddningstjänsten larmades ut till familjens hus i Vårgårda. Den 32-årige mannen hade hällt ut brännbar vätska i huset och sedan tänt på. Hustrun och deras minderåriga barn hade hunnit fly ut ur byggnaden när räddningstjänsten kom fram till platsen, men då stod huset redan i full brand. Utanför löpte 32-åringen amok på en traktor. Enligt åklagare Bo Lindgren har han kört på bilar hus, garage och andra byggnader och människor runt omkring tvingades kasta sig åt sidan för att inte mejas ner av traktorn. 
När räddningstjänsten försökte sätta stopp för mannens framfart höjde han skopan och gick till attack mot brandbilen. Försäkringsbolaget och övriga inblandade beräknar de sammanlagda skadeståndsanspråken till minst tre och en halv miljon kronor.
Enligt polisen föregicks branden av ett familjegräl. 32-åringen har polisförhör medgett det mesta av det faktiska händelseförloppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista