Ny bilhärva i Borås

Ytterligare ett stort fall av brottslighet inom bilbranschen håller på att nystas upp i Borås Bilar som stulits eller rånats av personer i Belgien och Tyskland har sålts vidare av en bilhandlare.
Utredningen kring Boråsföretagaren är mycket stor med ett utredningsmaterial på 2000 sidor. Mannen misstänks för en rad olika grova ekonomiska brott och för att ha köpt in stulna bilar och sedan sålt dom vidare. Polisen har jobbat internationellt för att kartlägga mannens verksamhet. Spåren har lett till Belgien och Tyskland där en liga, via olika mellanhänder, försett bilhandlaren med stulna bilar. Bilarna har sedan sålts från en bilhandel i Borås. En del av bilarna har haft manipulerade mätare. Polisen har fått in ett 15-tal polisanmälningar mot företagaren. Mannen misstänks för att ha tjänat svarta pengar och i nuläget har han en skatteskuld på en kvartsmiljon kronor. Boråsföretagaren själv säger sig vara oskyldig till anklagelserna om brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista