Personalen protesterar mot privatisering

Nu protesterar anställda inom äldreomsorgen i Brämhult i Borås mot kommunens planer på att privatisera delar av vården. Genom en namninsamling visar personalen sitt missnöje mot planerna på att lägga ut en del av verksamheten på entreprenad.

Om politikerna får som de vill ska både gruppboendet på Distansgatan 7, och hemtjänsten privatiseras. Det här är något som oroar de anställda. Undersköterskan Marianne Andersson har arbetat på Distansgatan ända sedan starten och hon är bekymrad för hur det kommer gå om planerna blir verklighet.
-Mycket energi går åt att diskutera hur det kommer att bli. Får vi vara kvar eller blir jag arbetslös om jag inte vill hänga med. Den oron finns, säger Marianne Andersson.
Marianne Andersson och hennes kollega Linda Stensson känner sig tveksamma till att privata entreprenörer ska ta över verksamheten.
-Kommunen har inte lyckats driva det här med vinst. Hur ska det bli en bra kvalitet och samtidigt gå med vinst, det går inte ihop, säger Marianne Andersson.
Nu hoppas de anställda på att den namninsamling som man har startat ska få politikerna att lyssna på personalen.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista