BORÅS

Hässleholmen och Norrby ska rustas upp

Nu ska Borås stad göra allvar av planerna på att rusta upp stadsdelarna Hässleholmen och Norrby i Borås. Nu ska det hända någonting lovar Ulf Olsson, socialdemokratiskt kommunalråd.

En styrgrupp med representanter från olika nämnder kommer att tillsättas för att ta fram konkreta förslag på hur tryggheten och integrationen i stadsdelarna ska öka. Bland annat måste den fysiska miljön rustas upp. 

- Antingen har man skrivit vackra program som inte har haft någon återverkan på verkligheten eller så hart man försökt greppa allting och så har det6 inte hänt någonting, säger Ulf Olsson, kommunstyrelsen ordförande som menar att det är dags att någonting händer.

Det har varit mycket snack men lite verkstad skulle man kunna karaktärisera tidigare försök att få någonting gjort på Norrby och Hässleholmen.

I förslaget som kommunstyrelsen får upp på sitt bord inom kort kommer förslaget att klart ange hur arbetet ska ske, med en styrgrupp som ska leda arbetet.

I dagsläget finns det dock inga konkreta förslag om vad som kommer göras. Förutom en sak och det är att det ska satsas 200 000 kronor på att rusta upp Hässle Torg.

På Norrby är det många som önskar en upprustning.

– Det måste bli finare, som det nu ser det inte alls bra ut, säger Norrbybon Airola Kusak

Han har bott på Norrby sedan 1983 och menar att kommunen måste satsa mer på fritidsgårdar och idrottsaktiviteter för ungdomar. Dessutom borde kommunen rusta upp bostäderna för att området ska bli mer inbjudande.

Ninos Chamoun
ninos.chamoun@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".