Misstänkt rovdjursangrepp på häst i Håcksvik

Karl-Erik Amour i Håcksvik söder om Svenljunga, misstänker att det är ett rovdjur som rivit hans ardennerhäst. Skadorna är för allvarliga för att det skulle vara ett tamdjur som är angriparen, tror han.

- Hon var sönderbiten på halsen och bogen, och så har hon rivmärken på länden och innanlåret, berättar Karl-Erik Amour.

Karl-Erik Amours ardennerhäst Robina får nu stå inne i stallet för att slippa undan flugorna. Hästen har fått en tiodagars penicillinkur och det kan dröja en månad tills dom stora såren är läkta.

Karl-Erik Amour tror att det var ett större djur som angrep hästen, eftersom Robina är ett avelssto och mäter 1.60 i mankhöjd. Han säger att veterinären och representanterna från länsstyrelsen är mer osäkra men har sagt att det kan ha varit en hund. Men det är Karl-Erik Amour, som själv är jägare, tveksam till:

- Hundar river ju inte, de biter. Så det förklarar inte klösmärkena. Det var ju inte som efter en tamkatt precis, utan det var riktigt rejäla revor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista