Borås bäst i landet på miljöbilar

Borås stad är bland de bästa kommunerna i landet när det gäller miljöbilar. Det säger föreningen Gröna Bilister som arbetar för en mer miljöanpassad utveckling av trafiken. Borås får åtta poäng av tio möjliga i Gröna Bilisters undersökning.

Mattias Goldmann från föreningen Gröna Bilister, är projektledare för kommungranskningen. Föreningen arbetar för att fler bilförare ska köra med miljöbilar, och Mattias Goldmann berömmer Borås stad.
-Borås är bland de duktigaste kommunerna i Sverige när det gäller miljöbilar. Det är lätt att tanka miljöbilar, och de som bor i borås och har miljöbilar får gratis parkering.
I dag står bilarna för en stor del av de utsläpp som bidrar till växthuseffekterna på jorden. Varje bil som det ibland går att tanka med biogas eller etanol istället för med bensin, är ett litet bidrag i arbetet för bättre luft och mindre påverkan på klimatet. Gröna Bilister trycker på att kommunerna ska bli goda exempel när det gäller mer miljövänlig bilkörning. Och även om Borås är duktiga så finns det mer att göra, understryker Mattias Goldmann.
-Kommunen kan till exempel ha tuffare miljökrav på dem som kör för kommunen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista