Boende protesterar mot golfbana

Boende i området vid den planerade golfbanan vid Åsundsholm har överklagat bygglovet för banan till Länsstyrelsen. I förra månaden gav Ulricehamns kommun klarteckecn till den nya 18-hålsbanan, men enligt grannarna strider bygglovet mot detaljplanen på flera punkter.

En av dem som har överklagat bygglovet är Annika Damm. Hon och flera andra boende vid Åsundsholm har vänt sig till Länsstyrelsen för att stoppa bygget av den nya golfbanan. Grannarna hävdar att Åsundsholms golfklubb har fått sitt bygglov på för lösa grunder. Bevattning, gödsel, bekämpningsmedel och buller från gräsklippare är några frågetecken som de boende vill räta ut. Dessutom måste spelarna passera en 70-väg under sin runda. Enligt grannarnas egna beräkningar skulle det handla om närmare tusen passager om dagen.
-Egentligen vill jag inte ha någon golfbana överhuvudtaget, men man måste acceptera läget, säger Annika Damm, boende i området. -Men däremot vill vi ju ha det så bra som möjligt, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".