Försäljningen av kontantkortstelefoner ökar

Försäljningen av mobiltelefoner med kontantkort ökar. Det är en tendens som många handlare har märkt av, inte minst under det senaste halvåret. Enligt Kristoffer Ekberg, tillförordnad butikschef på OnOff i Borås, är orsaken till utvecklingen främst att telefonerna blivit biligare.

Att ha en mobiltelefon med kontantkort innebär att du laddar på ditt kort med till exempel 100 kronor. Därefter får du ringa för hundralappen utan att du får någon räkning i efterhand. Och det har blivit allt vanligare att man skaffar kontantkortstelefoner.

Främst är det personer som kanske inte ställer krav på att telefonen måste vara av allra senaste modellen som slår till.

Orsaken till ökningen är att priserna sjunkit så pass mycket att man kan få en relativt ny telefon med kontantkort för bara några hundralappar - och ibland blir det till och med billigare att köpa en ny telefon än att köpa nytt batteri till din gamla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista