Klevs gästgiveri. Foto: Mattias Johansson.
SVENLJUNGA

Klevs gästgiveri slår upp portarna igen

Nye krögaren: "En fröjd att driva gästgiveriet"
1:00 min

Efter en turblent tid med stridigheter mellan ägare och krögare är det nu klart med en ny arrendator för gästgiveriet i Mårdaklev.

Gästgiveriet stängde i slutet av förra året efter stora stridigheter mellan ägare och den dåvarande krögaren.

Ägarstiftelsen sa upp avtalet eftersom arrendatorn inte visat upp något utskänkningstillstånd, och begärde att kronofogden handgripligen skulle vräka arrendatorn.
Han i sin tur stämde stiftelsen för förtal och utebliven inkomst.

Ett halvt år senare är det nu klart att nya arrendatorer tar över gästgiveriet: Åke och Eva Filubelli. 
I december flyttade de till Mårdaklev för att starta bed and breakfast på Klevs, men nu blir det restaurangverksamhet istället.

– Vi ser fram emot det som bara den. Att få bo här, driva något som är sådant vackert och är så omtyckt av alla - det är en fröjd, säger arrendatorn Åke Filubelli.

Vad har ni för erfarenhet tidigare för den här typen av verksamhet?

– Jag har inte mycket. Jag har jobbat på tunnelbanan i 35 år och drivit eget företag på sidan. Min fru har jobbat inom äldreomsorgen och är jättebra på matlagning, men det bästa av allt är att hennes dotter är kock i Göteborg. Hon kommer över till oss.

Gästgiveriet i Mårdaklev öppnar igen på Klevdagen 21 maj.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".