1 av 5
Håkan Juholt gästar Sjuhärad Direkt och Mikael Olmås och Nicklas Malmberg. Foto: P4 Sjuhärad/Pär Sandin.
2 av 5
Håkan Juholt var på ett strålande humör. Nicklas Malmberg, P4 Sjuhärad var också glad. Foto: P4 Sjuhärad/Pär Sandin.
3 av 5
Håkan Juholt P4 Sjuhärad.
4 av 5
Håkan Juholt på besök i Sjuhärads Direkt studio. Foto: P4 Sjuhärad.
5 av 5
Håkan Juholt gästar Sjuhäradc Direkt. Här tillsammans med Nicklas Malmberg. Foto: P4 Sjuhärad/Pär Sandin.

Juholt glömde berätta om valet när han besökte Sjuhärad Direkt

Juholt: ”Jag är försiktigare”
1:17 min

Håkan Juholt besökte idag Borås för första gången som Socialdemokraternas partiledare. Med ett följe av SÄPO, journalister och fotografer så gästade han programmet Sjuhärad Direkt.

Han intervjuades av Niclas Malmberg och Mikael Olmås i programmet Sjuhärad direkt under en halvtimme.

Direkt efter att den nästan halvtimmeslånga intervjun var avslutad så kom han plötsligt ihåg att han glömt berätta att han skulle uppmana folk att rösta i omvalet till Regionen.

– Det var det enda som jag inte fick glömma, att säga att det är viktigt att rösta i regionvalet, och så glömmer jag det, sa Juholt direkt efter att mikrofonerna stängts av.

Och det var i samband med valrörelsen inför regionvalet som han besöker Västsverige men istället handlade samtalet i Sjuhärad Direktstudion om andra saker.

Håkan Juholt avslöjade istället andra saker, att han inte går mot röd gubbe, han kör inte för fort när han är ute och kör och han tänker sig för.

– Jag är betydligt försiktigare i dag än vad jag var inan. Jag hoppas det också gör mig till en bättre människa.

Man hann avverka allt från sitt uttalande om mustaschen och likheterna med Saddam Hussein till sitt val av ekonomisk talesperson i Tommy Waldelich.

– Och det kan jag ju avslöja nu, vilket jag inte gjort tidigare, att han var den ende som fick läsa mitt tal till kongressen och han gillade det, berättade Juholt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".