Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Bengt Bohlin, socialdemokratisk politiker: Foto: Bo Thorin, P4 Sjuhärad.
BORÅS

Kvinnan tog ofredandet hårt - började gråta

”Jag har tagit en kvinna på brösten”
1:40 min

Kvinnan som utsattes för den socialdemokratiska politikerna ofredande får stöd för sin version av flera vittnen som såg händelsen. Kvinnan tog Bohlins agerande på krogen mycket hårt.  

Bohlin åtalas nu för sexuellt ofredande. Enligt åtalet ska han tagit en kvinna på brösten i början av april under ett krogbesök på Brasseriet i Borås. Bengt Bohlin säger till P4 Sjuhärad att han inte medvetet tagit kvinnan på brösten utan att det ska ha varit en olyckshändelse i samband med att han dansade.

Den versionen motsägs nu klart av både kvinnan som utsattes för ofredandet och två vittnen som såg händelsen. Kvinnan blev myckett upprörd och ledsen övert Bohlins agerande. (Se faktaruta härtill höger)

– I samband med att jag är uppe och dansar och buggar så är det en incident som inträffar, där jag har tagit en kvinna på brösten och detta har föranlett att jag har blivit åtalat för sexuella trakasserier, säger Bengt Bohlin (S).

Gjorde du det?
– Jag har bestridit att jag har haft uppsåt att på något sätt kränka, säger Bengt Bohlin.

Bengt Bohlin, som har en hög position inom Socialdemokraterna, har nu tagit time-out från sina politiska uppdrag.

Bengt Bohlin sitter både i kommunfullmäktige och i stadsdelsnämnd Väster, där han är andre vice ordförande för stadsdelsnämnden.

Det Socialdemokratiska partiet kräver, innan han får några nya politiska uppdrag, att han tar itu med sitt alkoholproblem, som enligt uppgift yttrar sig i "dåligt ölsinne" men däremot inget beroende.

Och Bengt Bohlin lovar nu att aldrig mer dricka sprit.
– Jag kommer inte att nyttja någon sprit i fortsättningen.

Straffvärdet för sexuellt ofredande är lågt men det sociala straffet är tungt, säger Bengt Bohlin:
– Det är inte så roligt att bli uthängd på det här sättet, jag mår väldigt dåligt just nu.

Vad har du att säga till kvinnan?
– Jag kan inget annat än beklaga och jag kan inte ta ifrån henne de känslor och den upprivenhet hon känt vid det här tillfället. Det enda jag kan säga är att jag inte har haft uppsåt att kränka henne, säger Bengt Bohlin.

"Bohlin log när han ofredade kvinnan"

Den kvinna som vittnat om att hon blivit sexuellt ofredad av politikern och socialdemokraten Bengt Bohlin - har en helt annan version av vad som hänt.
P4 Sjuhärad har läst förundersökningen kring vad som hände på dansgolvet på Brasseriet i Borås i april. Här kan du höra vad som står i förundersökningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".