Läkare i Skene varnas

En läkare på Skene lasarett varnas efter felbehandling av en cancerpatient. Läkaren opererade en 91-årig man för en elakartad hudcancer i ansiktet. Men efter operationen kom tumören tillbaka och 91-åringen var tvungen att opereras på nytt. Resultatet av den operationen var att man inte lyckats få bort tumören helt, det visade tester efteråt. Trots att det här stod i remissvaret så upptäcktes det inte av läkaren på skenelasarett.
91-åringen och familjen levde i tron att allt var som det skulle. Men efter ett halvår upptäcktes misstaget. Tumören hade då växt sig större och eftersom den var för stor för att bara opereras bort så tvingades mannen genomgå strålbehandling och även en hudtransplantation. Läkarens förklaring till att det blev fel är att han måste ha fått remissvaret innan han skulle vara ledig och sedan av misstag lagt journalen så att den hamnade i ett arkiv istället. Ansvarsnämnden varnar nu läkaren på Skene lasarett för att han varit oaktsam.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista