BORÅS

Hemtex-vd lämnar sitt jobb

"Utvecklingen är inte bra"
1:20 min

Hemtex vd Erik Gumabon lämnar sitt jobb, efter knappt två år på posten.
Det går dåligt för hemtextilkedjan som har sitt huvudkontor i Borås. Första kvartalet i år backade försäljningen med 23 procent.


Hemtext har stora problem med sin försäljning, första kvartalet i år backade försäljningen vilket innebar en förlust med 50 miljoner kronor.

Hemtextilkedjan, med huvudkontor i Borås, har haft problem i flera år. Vd Erik Gumabon har få gå med sopkvasten i företaget, och har gjort ett omfattande omställningsarbete med nedläggningar i Danmark, Norge och Finland. Även huvudkontoret varslade personal, i januari varslades 20 personer.

Men nu går alltså också vd Erik Gumabon, efter knappt två år på tjänsten.

– Det här är det bästa för företaget, ibland måste man ta tjuren vid hornen, säger Stein-Petter Ski, styrelseordförande i Hemtex och han säger vidare att det både är dåligt och dyrt att byta vd.

Peter Larsson, tidigare vd för Ica Sverige - och tills nyligen tillförordnad vd för Cervera tar över tills vidare.

Hemtex redovisar en förlust före skatt på drygt 53 miljoner kronor för det första kvartalet i år. Motsvarande period 2010 gjorde bolaget en förlust på 101 miljoner kronor. 

Efter nyheten att Gumabon lämnar bolaget rasade aktien under morgonen med 7,4 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".