Borås har blivit renare genom nytt projekt

Under sommaren har Borås blivit en renare stad. Sex arbetslösa ungdomar har i ett projekt jobbat med att städa upp i staden. Projektet har bekostats av kommunen och närmar sig nu sitt slut.

Sören Johansson som är sektionschef för entreprenadsektionen på gatukontoret i Borås, tycker att projektet har varit lyckat.
- Hittills har vi plockat upp 115 fulla säckar med papper och annat skräp, och lite annat som cyklar och gamla barnvagnar, säger han.

Det var i våras som Borås kommun slog fast att 200.000 kronor skulle gå till att låta arbetslösa ungdomar städa upp Borås under sommaren. Totalt räckte pengarna till att anställa sex ungdomar som under sex veckor jobbat med att städa upp bland annat torg och parker. Sören Johasson tycker att det är väl investerade pengar, och tror att projektet kan komma att bli aktuellt igen nästa sommar:
- Det beror väl på våra politiker om vi får pengar till det här, det ligger ju inte i våran ordinarie budget. Ungdomarna har skött sig väldigt bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".