Nya jobb i Sjuhärad när e-handelsföretag flyttar lager till Borås

Det snabbt växande e-handelsföretaget Cdon, som säljer CD-skivor på nätet, flyttar sitt lager till Viaredsområdet i Borås. Det kommer att innebära nya jobb i Borås, men Cdons VD Mikael Olander kan inte säga hur många.

Idag ligger lagret i Älvsered, men läget i Borås ä betydligt bättre ur tillväxtsynpunkt, bland annat för närheten till Posten, säger Mikael Olander:
- Lagret i Borås har en möjlighet att växa med företaget.

Företaget Cdon säljer CD-skivor och DVD-filmer via internet, och firar 5-årsjubileum i år. Medan skivbutikernas försäljning går stadigt ner, så är det tvärtom för Cdon, säger VD Mikael Olander.

Att Cdon nu flyttar sitt lager från halländska Älvsered till Viared i Borås innebär flera fördelar, säger Mikael Olander:
- Eftersom det är nära till posten, kan vi ta emot beställningar ganska sent på dagen och leverera nästa dag. Det är också nära till vissa av våra underleverantörer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista