Civil- och bostadsminister Stefan Attefall som indirekt blockerade Socialdemokraternas valrörelse på Stora torget. Foto: Erik Bergström.
REGIONVALET

(KD) på turné för fler vårdplatser

Minister Attefall: "Måste börja med att förbättra sjukvården"
1:17 min

Ministerbesöken duggar tätt inför regionvalet, och på fredagen mötte civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) boråsarna på Stora torget. Nyheterna bad honom reda ut vad KD:s profilfråga "vårdplatsgaranti" innebär.

– Vi har sett att det blivit allt färre vårdplaser i VG-regionen under många år, och att det har gått för långt. Därför är vårt förslag att man ska öka vårdplatserna.

Hur ska det finasieras?

– En hel del har man redan kommit överrens om, 150 till 200 vårdplatser.

– Jag vet att vänstersidan vill satsa mer pengar på enhetskort i lokaltrafiken, men vi säger att vi måste börja med att förbättra sjukvården.

Men hur ska det finansieras då?

– Jag vet bara att man kommit överrens om en finansiering i ett första steg i regionen, men jag är inte insatt i de exakta detaljerna. Jag vet att vårt parti driver det hårt och vill prioritera fler vårdplatser framför andra krav som finns, säger civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD)

Erik Bergström
erik.bergstrom@sr.se

Valresultatet i Västra Götaland ogiltigförklaras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".