Fortsatt bråk om fallskärmshoppare

Trätan om bullrande fallskärmshoppare i Vårgårda fortsätter. Varken de boende runt flygfältet eller fallskärmsklubben är nöjda med miljönämndens beslut, och har nu överklagat.

De boende runt flygfältet ser inte att begränsningarna av antalet flygningar är tillräckliga. Idag har de en tyst helg i månaden tillsammans med ett par storhelger och från början önskade de tystnad varannan helg. De skulle gärna se att antalet hopp om dagen också begränsades. Dessutom landar fallskärmshopparna fortfarande i lantbrukarnas grödor, något de inte alls får enligt miljönämnden.
Däremot är båda överens om att det vore bra med ett tystare flygplan. Men klubben menar att de inte har råd med ett nytt om deras verksamhet ska begränsas så som miljönämnden beslutat. Och om de lyckas skaffa ett tystare plan, vill de inte att deras flygningar ska begränsas överhuvudtaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".