1 av 3
Tingslyckans dagcenter tar en paus efter "Hälsoloppet". Foto: Ninos Chamoun"
2 av 3
Femteklassarna från Ulrikaskolan varvade ner med vatten och frukt. Foto: Ninos Chamoun.
3 av 3
Foto: Ninos Chamoun.
ULRICEHAMN

Nu ska Ulricehamnarna bli friskare

Barn om Hälsoloppet: "Det är skönt efteråt"
1:35 min

Ulricehamn siktar på att få en friskare befolkning, och som ett led i det pågår hälsoveckan där man ska stärka invånarnas genom olika aktiviteter. Idag gick "Hälsoloppet".

Idag gick Hälsoloppet i Ulricehamn - en 2.8 kilometer långt motionslopp som ska främja ulricehamnsbornas fysiska hälsa. Loppet ingår i hälsoveckan och i årets upplaga riktar man sig särskilt till personer med intellektuell funktionsnedsättning.

I stadsparken i Ulricehamn samlades personer från Tingslyckans dagcenter.

– Det har gått bra. Första backen var så fruktansvärd, man blev nästan andfådd, säger en man.

Hur lång tid tog det för er?

– 45 minuter, enas man om efter en stunds konfererande.

Även det inte är en tävling gick det lite fortare för femteklassarna från Ulrikaskolan som varvade ner med vatten och frukt på andra sidan parken.

– Det är skönt efteråt. Man får hälla vatten över sig, det känns att man jobbat och att man får bättre kondition, säger barnen.

Hälsoloppet är 2.8 kilometer långt och spåret rör sig runt stadsparken, och loppet är som sagt en del av Hälsoveckan i Ulricehamn där fokus ligger på fysik träning och goda matvanor.

– Nu är det ett friskare Ulricehamn. Jag tror det skapar ökad medvetenhet och fokus på (hälso)frågor. Det tror jag alltid är en ögonöppnare, säger Ulricehamns folkhälsoplanerare Britt Thorell som fanns på plats för att informera om loppet och hälsoveckan.

Ninos Chamoun
ninos.chamoun@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".