STÖLDLIGA

Stal kläder för en halv miljon

Nu åtalas de åtta personer som ingick i den stöldliga som polisen sprängde i förra månaden. Ligan misstänks ha stulet kläder i Sjuhärad för en halv miljon kronor som de sedan skickat i paket utomlands.

Stöldligan började nystas upp i mitten av april när en kvinna togs på bar gärning efter stölder på HM och Gina Tricot i Borås centrum.

Åklagaren och polis kopplade ihop kvinnan med en större grupp män och kvinnor i blandade åldrar som polisen spanat på under en tid.

Gruppen misstänks för att under 2010 och 2011 ha stulit kläder, kosmetika leksaker och hygienartiklar i Borås, Svenljunga och Ulricehamn till ett värde av minst 500 000 kronor.

Stöldgodset har sedan skickats iväg i postpaket till utlandet. En av de åtalade har fört anteckningar om försändelser som skickats iväg. och den anteckningsboken är nu en del av bevisningen, förutom det stöldgods som tagits i beslag vid olika husrannsakningar.

De flesta i ligan förnekar anklagelserna - och att de över huvud taget känner varandra - men kvinnan med anteckningsboken har i polisförhören berättat att personerna känner varandra, att verksamheten är organiserad och att varorna skickats iväg utomlands.

Härvan kan komma att växa ytterligare, eftersom det finns misstankar om brott även utanför Sjuhäradsbygden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".