Många tomma platser på högskolorna

Högskolan i Borås har svårt att locka studenter. Trots minskat antal utbildningsplatser måste utbildningar ställas in för att det saknas studenter. Det är framförallt ingenjörsutbildningarna som i flera år har haft problem, och det gäller för hela landet.

På Högskolan i Borås känner man igen problemet med att locka studenter. Man har en långsiktig lösning och skär i platserna varje år. Samtidigt som högskolan har specialiserat utbildningarna ytterligare och satsar på marknadsföring. Men den dåliga arbetsmarknaden för ingenförer har inte gått ungdomarna förbi. Ska man få ett jobb i dag måste man vara oerhört specialiserad. Och läser man i Borås måste man dessutom läsa längre än vid de klassiska ingenjörsutbildningarna för att få sin specialkompetens. Johans Sporrner är ordförande för teknologisektionen vid studentkåren i Borås, han anser att högskolan måste nischa utbildningarna ännu mer om de vill behålla studenterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".