1 av 5
Petzäll hade tejpat svart plast för den utslagna bilrutan för att ta sig till Borås där han deltog i ett torgmöte någon timme senare. Foto: P4 Sjuhärad.
2 av 5
Flera poliser bevakade torgmötet i Borås några timmar efter stenkastningen. Foto: P4 Sjuhärad.
3 av 5
Jimmy Åkesson och William Petzäll hade starkt polisskydd när de besökte Borås.. Foto: P4 Sjuhärad.
4 av 5
Det var fortfarande splitter i bilens passagerarsäte. Foto: P4 Sjuhärad.
5 av 5
Hela sidorutan krossades på bilen. Foto: P4 Sjuhärad.

Petzäll utsatt för stenkastning

1:17 min

Sverigedemokraten William Petzäll har utsatts för stenkastning. På ett möte i Göteborg på Hvitfeldtska gymnasiet blev han utsatt för stenkastning. Petzäll satt i en bil som fick rutan krossad av en sten.

Det var påväg från mötet som någon kastade en sten genom bilfönstret. William Petsäll säger till P4 Sjuhärad att han fått splitter i ansiktet.

– Hela rutan small, jag fick glaset och stenen över mig, det kunde blivit mer allvarligt, säger Petzäll som undkom med ett litet skärsår under näsan.

William Petzäll och de andra Sverigedemokraterna sökte skydd hos polisen som fanns på plats. Ingen har gripits för stenkastningen.

Klockan 17 var dets dags för nytt torgmöte i Borås. Ett tiotal poliser fanns runt torget. Enligt polisen så är man i sådana här situationer flexibel och kan öka skyddet.

Petzäll hade fått tejpa över plast över rutan för att kunna ta sig till Borås. Fortfarande låg det kvar glassplitter i framsätet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista