Slängda ölburkar, livsfarliga för komagar

Lantbrukare i Sjuhärad slår nu larm om ett ökat antal tomburkar i naturen. Oron gäller inte bara nedskräpning i allmänhet, utan framförallt betyder vassa tomburkar en fara för korna, eftersom de till slut hamnar i fodret. Roland Pettersson är ordförande i LRF:s kommungrupp i Herrljunga och han är bekymrad över ölburkarna.

Det slängs allt fler burkar utmed vägarna, det säger Herrljunga LRFs Kommungrupp, som nu agerar för att göra något åt problemet. Det är flera lantbrukare som har hittat trasiga aluminiumburkar på sina foderbord och nu oroar man sig för sina kor.
Burkarna, som man antar slängs ut från förbipasserande bilar, hamnar sedan på fälten och förvandlas till vassa skärvor när grödan hackas ner till ensilage. Burkar utmed vägarna är inget nytt problem, men Roland Pettersson, ordförande i Herrljunga LRFs Kommungrupp anser att antalet har ökat. Nu ska frågan tas upp i LRF:s länsförbund, och Roland Pettersson hoppas att någon form av kampanj ska komma igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista