BORÅS

Kvinna åtalas för hundattack

En 59-årig kvinna från Sjömarken i Borås åtalas för grovt vållande till kroppsskada. Detta efter att hennes rottweiler i somras attackerat två personer.

Det var den 22 juni förra året som den joggande 41-åringen blev attackerad av en rottwieler på en löpslinga i Sjömarken. Det som till en början var ett lugnt beteende från hundens sida övergick snabbt till en allt aggressivare attityd. Mannen blev biten i båda överarmarna och allvarligt i vänster underarm.

Attacken resulterade i blåmärken på överarmarna och en allvarlig sårskada på vänster underarm. Skador som mannen fått vård för.

En liknande händelse utspelade sig bara 10 dagar efter det första överfallet då en 41-årig kvinna blev i samma område attackerades av hunden som bet och högg kvinnan i armar och ljumsken. Attacken höll på i 10 till 15 minuter innan kvinnan lyckades frigöra sig från hunden och ringa ambulans som tog henne till Södra Älvsborgs Sjukhus där hon vårdades i över en vecka för sina allvarliga skador.

Hunden avlivades efter de två överfallen och den 59-åriga hundägaren står nu åtalad för vållande till kroppsskada, samt grovt vållande till kroppsskada.

– Min bedömning är att kvinnan kommer att bli dömd, säger åklagaren Åsa Askenbäck. Hunden har varit aggressiv många gånger mot olika personer och bevisningen är god.

Döms kvinnan för vållande till kroppsskada är påföljden fängelse böter eller fängelse i högst sex månader. Bedöms brottet som grovt kan det ge upp till fyra års fängelse.

Ninos Chamoun
ninos.chamoun@sr.se