Ung man saknad efter båtolycka på Åsunden

En ung man från boråstrakten saknas efter en båtolycka på sjön Åsunden vid Ulricehamn i natt. Det var vid fyra-tiden i morse som en mindre båt välte. Fyra män i 18-årsåldern fanns ombord. Tre av dem lyckades snabbt ta sig i land, men en fjärde person saknas fortfarande.

Larmet kom till räddningstjänsten i Borås strax efter fyra i natt. När räddningsledaren Reine Hermansson kom till platsen hade tre av männen redan tagit sig i land, medan en fjärde person saknades. Under tidiga morgonen pågick sökandet efter mannen, med hjälp av både dykare och helikopter. Till sin hjälp fick man också ett antal fritidsbåtar som var ute på sjön i samband med fisketävlingen Gösfestivalen.
Vid sex-tiden i morse avbröt räddningstjänstens dykare sitt sökande efter mannen. Räddningsledaren Reine Hermansson bedömder chanserna att hitta den saknade mannen vid liv som mycket små, om han fortfarande befinner sig i vattnet. Nu har polisen tagit över eftersökningsarbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista