Hundar som rev tjur fortfaradne vid liv

De hundar som i juni angrep en tjur i en beteshage i Tittebo utanför Svenljunga har fortfarande inte avlivats, trots att både polisen och tjurens ägare fick löfte om en avlivning direkt efter attacken. Distriktsveterinären anser att hundarna i stället bör omplaceras, men efter två månader är de fortfarande kvar i området. Och nu är grannarna oroliga för att det ska hända deras barn något, säger Sven-Erik Mårtensson som äger den skadade tjuren.

För två veckor sen inträffade en ny attack i samma område - denna gången var det en häst som blev svårt sargad. Länsstyrelsens besiktningsman konstaterade att det med 80 procents säkerhet rörde sig om ett hundangrepp. Båda dom här händelserna har polisanmälts och i det första fallet, där det är klarlagt att det var grannens hundar som gick till angrepp, riskerar ägaren att bli skadeståndsskyldig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista