Fortsatt missnöje med äldrevård på Bodaklint

Missnöjet bland anhöriga till de boende på gruppboendet Bodaklint i Borås fortsätter. Boendet har för lite personal, menar frustrerade anhöriga.

I våras skickade en grupp anhöriga klagomål till kommunen och var framför allt missnöjda med att det är för lite personal.

Nu reagerar ytterligare anhöriga. Kristina Larsson och hennes syskon håller med brevskrivarna om att det behövs mer personal och känner frustration över att inte veta vad som händer och över att inte se några förändringar av vården av deras mamma.

- Det är ju inte meningen att det ska hända så mycket olyckor som det gör. Nu senast vet jag inte riktigt vad som hänt, men troligtvis har min mamma trillat ur sängen och slagit ansiktet i sängbordet, säger Kristina Larsson.

Uppföljningen av det brev med klagomål som skickades till kommunen i våras ligger nu hos länsstyrelsen som ska avgöra om kommunen måste förbättra verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista