Fler invånare i Tranemo

Befolkningen i Tranemo ökar igen. Förra året minskade kommunens befolkning med 101 personer, men hittills i år har inflyttningen till kommunen ökat markant, enligt siffror från Statistiska centralbyrån.

De positiva befolkningssiffrorna är förstås något som glädjer kommunstyrelsens ordförande i Tranemo, centerpartisten Karl-Göran Ekstener.
-Vi får fler uthyrda lägenheter, vi kan kanske också få i gång lite byggnation. Det är ju också alltid lättare att växa något än att dra ner.
Varje invånare innebär intäkter för kommunen på i snitt omkring 30 000 kronor om året, så för Tranemo kommuns ekonomi är de positiva siffrorna från statistiska centralbyrån förstås glädjande.
Fortfarande är det fler som dör än som föds i kommunen, men vad som hänt i år är att antalet inflyttade till kommunen hittills är större än antalet utflyttade, och kommunen hade i början av juni ökat med med knappt 30 invånare. Ett skäl till att inflyttningen till Tranemo nu ökar, tror kommunstyrelsens ordförande Karl-Göran Ekstener är den höga sysselsättningen i kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".