SKOLAN VISKAFORS

Politiker lugnar föräldrar efter oro om nedskärningar

1:37 min

De tuffa nerdragningarna vid Viskaforsskolan ska inte få några svåra konsekvenser, och den situation som var vid skolan för några år sedan ska inte upprepas. Det menar ansvariga politiker  efter att föräldrar varit kritiska till att åtta tjänster försvinner på skolan.

P4 Sjuhärad har tidigare rapporterat om oroliga föräldrar som fruktade att Viskaforsskolans förväntade neddragningar på totalt åtta tjänster skulle kunna resultera att de problem som funnits tidigare år, med bråk och polisbesök skulle återvända.

Nu svarar politiker på föräldrars kritik.:

– Vi har gått igenom besparingarna med rektorerna och det ska inte bli några alarmerande nedskärningar, även om vi hoppas att snart kunna återställa nivån, säger Vänsterpartisten Lennart Andreasson som är ordförande stadsdel Väster och han beklagar neddragningarna.

Neddragningar är det enda sättet att hantera det underskott som 12 år av borgerligt styre lämnat efter sig menar vänsterpartisten.

Kerstin Hermansson, centerpartist vice ordförande i Väster tar på sig en del av ansvaret för underskottet men tycker samtidigt att det rödgröna styret gått allt för bryskt fram med nedskärningarna.

– Jag tycker det går lite för snabbt att återställa budgeten i balans, tycker att man brde gjort det på två år istället för ett, säger Hermansson.