BORÅS

Fängelse för stöldturne

Två män i 40-årsåldern har dömts till tre respektive tre och ett halvt års fängelse för ett stort antal inbrott i bland annat Borås. Bland det stulna finns allt från dyra guldsmycken och datorer för tiotals tusen kronor till strumpor för någon tia.

På en stöldturné i början av mars i år, lyckades de båda männen göra åtminstone tio inbrott under tre dagar i tre olika städer: Mariestad, Kumla och Borås.

De tycks ha tagit med sig i stort sett allt de sett under sina inbrott. För bland det polisen hittade i deras bil finns både dyra och mindre dyra datorer, telefoner, kameror, smycken, fiskeutrustning, verktyg, ett busskort, en konsertbiljett, leksaker, parfym, sprit och kläder, bland annat en stor mängd strumpor.

Ett stort antal människor, varav tio i Borås, har förstås drabbats. de båda männen får betala skadestånd på närmare 15.000 kronor till dessa. I Borås skedde inbrotten i Villastan och på Göta och Byttorp.

Stöldgodset fick de förstås lämna ifrån sig. Annars hade kanske den psalmbok, som de också stal, kunnat vara till nytta i fängelset där de nu ska tillbringa de närmaste åren.