Osäkert för finskt dagcenter i Borås

Verksamheten på det finska dagcentret vid Hultasjön i Borås är hotad, och de finska föreningarna är kallade till krismöte i slutet av augusti. Det fattas pengar till café- och restaurangverksamheten samt till tjänsten för den enda anställda, Minna Salow.

Dagcentret fungerar bland annat som mötespunkt alla finska pensionärer som bor i de 48 lägenheterna i det före detta hotellet - det är som ett litet Finland mitt i Borås.
Delar av verksamheten är hotad. Det gäller inte lägenheterna, inte lokalerna med tillgång till bastu och snickarverkstad, utan lunchrestaurang, café och Minna Salows tjänst, där hon kan använda sin tvåspråkighet för att hjälpa dem som har svårare med svenskan.
Två saker behövs nu för att verksamheten ska undgå nedskärningar: pengar från borås kommun och ett genuint intresse från de finska föreningar som finns i Borås. Ett intresse som tar sig uttryck i handling genom att flytta sin verksamhet till Hulta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista