Försenad skolmatsal i Örby

Den nya matsalen vid Örbyskolan i Marks kommun försenas två månader. Orsaken är att frågan inte hann behandlas på rätt sätt inför fullmäktige i går kväll.

Diskussionerna om en utbyggnad av matsalen i Örby började för över ett år sedan då en förälder besökte matsalen i Örby och blev chockad över det han såg.

Ljudnivån var mycket hög och trängseln stor, elever stod länge med sin mat på tallriken och bestick i handen och väntade på att det skulle bli lediga platser.

Sedan började kvarnarna att mala. Barn- och ungdomsförvaltningen kopplades in, samhällsbyggnadsförvaltningen utredde och det såg positivt ut. Och trots det kärva ekonomiska läget i Mark så gav kommnstyrelsen barn- och ungdomsnämnden de pengar som krävdes.

Nu har förvaltningen tagit fram ett förslag tillsammans med samhällsbyggnadsförvaltningen. Men barn- och ungdomsnämnden beslutar om förslaget först i dag medan fullmäktige sammanträdde i går kväll. Därför kunde fullmäktige inte fatta något beslut om pengar till matsalen - besluten måste fattas i rätt ordning.

Men går allt enligt planerna så kan fullmäktige i oktober, två månader försenat, ge klartecken till den större matsalen och då kan matsalen stå klar före jul nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista