Problem med lönsamhet på Borås Wäferi

De ekonomiska problemen för det anrika textilföretaget Borås Wäfveri fortsätter. Företagets kärnverksamhet textilproduktionen går inte bra. Thomas Widstrand som är vd på Borås Wäfveri säger till Radio Sjuhärad att det inte är någon fara för företagets framtid.

Fortsatt hårda tider väntar för Borås Wäfveris anställda. I Estland ska det sparas och i Skene är Kungsforsfabriken på väg att slå igen. Vinsten på textilproduktion och försäljning har rasat sen förra året, från nära 27 miljoner till knappt 10 miljoner. Egentligen är resultatet ännu sämre. Företaget har sålt fastigheter med vinst på 23 miljoner och den engångsintäkten hjälper upp halvårsresultatet. Borås Wäfveri har också sålt postorderföretaget Jotex, vilket ger 150 miljoner som kan användas för att minska företagets tunga skuldbörda. Nu ska textilproduktionen prioriteras, enligt vd Thomas Widstrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista