Per-Olof Hermansson (KD). Foto: Erik Bergström
MARK

Godkänt för socialen i Mark

Socialförvaltningen i Mark har bättrat sig. Det anser Socialstyrelsen som nu kommit med sitt utlåtande.

– Det känns väldigt skönt, vi har jobbat otroligt hårt på alla nivåer, säger Per-Olof Hermansson, ordförande i socialnämnden.

Socialstyrelsen anser att socialsnämnden i Mark har bättrat sig. Man har tillsatt resurser, utbildat och skapat rutiner för att rätta till brister. Däremot finns kritik kring hur ärendet av dom tre barn som omhändertogs på sin skola sköttes. Socialnämnden har agerat långsamt och passivt, inte informerat tillräckligt och inte i första hand sett till barnens behov, skriver Socialstyrelsen. Men eftersom ärendet nu är föremål för rättslig prövning vidtar man inga åtgärder i dagsläget.

– Det som kritiseras där är handläggningen 2010 då vi inte gjorde det vi borde gjort. Det är inte den handläggning som skett den sista månaden, säger Per-Olof Hermansson.

Han säger sedan att dom nu måste arbeta för att upprätthålla det dom uppnått.

– Vi kan inte slappna av utan vi måste fortsätta hålla den här kvalitén över tid så det blir en stabil grund som inte bara är en tillfällig insats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista