Flera Boråsföretag svartlistade

Boråsföretagen uppges inte ha gjort rätt för sig. Därför har dom hamnat på tidningen ”Råd och Röns” svarta lista. Det handlar bland annat om två bilföretag och en frisör.

På senaste svarta listan finns firman Johanssons Bil i borås nämnden kom fram till att företaget hade ansvar för två fel på en såld BNW och ska dra av 2.000 kronor på priset - 22.000 kronor. Ett annat företag - Bil 175 ABi Borås - åtog sig visserligen att laga ett motorfel på en såld bil. Företaget tog sig an bilen i början av året och just nu driver köparen ett ärende i tingsrätten för att få tillbaka bilen i lagat skick. Han säger att han inte har sett sin bil sedan i januari. Slutligen har Marika Sjöstedt fått bakläxa på en hårförlängning med syntethår. Enligt allmänna reklamationsnämnden ska hon betala tillbaka dom 3.000 kronor som förlängningen kostade, men några pengar har hennes kund inte fått.

Den svarta listan bygger på att konsumenter har klagat på något dom har köpt - till allmänna reklamationsnämnden. Där har konsumenterna fått helt eller delvis rätt sedan har företaget inte rättat sig efter beslutet i nämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".