Pengarna räcker inte till vård av gamla i Ulricehamn

Vård- och omsorgsnämnden i Ulricehamn väntas gå back med 5,5 miljoner kronor. Nämnden har begärt extra pengar från kommunstyrelsen, men ändå är risken uppenbar att kvaliteten av äldreomsorgen blir sämre.

Situationen för vård- och omsorgsnämnden i Ulricehamn är bekymmersam. På försommaren var det väntade underskottet vid årets slut 3,5 miljoner kronor. Nu har det stigit till 5,5 miljoner kronor. Nämnden har redan begärt mer pengar av kommunstyrelsen och kommer att begära mer för pengar för att kvalitén i vården inte ska bli sämre. Framför allt är det handikappomsorgen som blivit dyrare än beräknat - och det är en verksamhet som till stor del styrs av lagen och som kommunen i liten omfattning kan påverka kostnaderna för. Alltså blir det andra verksamheter inom omsorgen som får stå för neddragningarna - framför allt äldreomsorgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista