Herrljunga

Meriterade rallyförare i Herrljunga

1:33 min

Idag drog den populära Kullingstrofén igång. Det är en rallytävling som arrangeras varje år av Herrljungaklubben Kullings motorsällskap. I år är det runt 190 stycken tävlande och bland dom en hel del riktigt meriterade förare. En av dom är Jocke Nyman från Jämtlands motorklubb som åkt dryga 80 mil för att kunna delta.

– Det ska bli spännande att se karaktären på vägarna. Startfältet och arrangemanget är väldigt proffsigt. De förtjänar att ha ett SM-rally här för det är en bra organisation, många deltagare och alla verkar glada.

Vad har du för förväntningar?

– Senast vi hade riktig framgång var under 2009, då vann vi SM-guld första året i en fyrhjulsdriven bil. Det är det jag vill komma tillbaka till. Vi körde vi helt utan förhoppningar att vinna och åkte bara för skoj skull för att lära. Det har jag tagit med mig hit och har inte satt några krav på mig. Jag hoppas att det kan göra att vi når ett högt resultat, säger Jocke Nyman.

Bosse Holmstrand från Herrljunga som sedan 2008 är kartläsare åt Jocke Nyman har stor kärlek för sporten.

– Det är en väldans adrenalinkick. Man är aldrig rädd på sträckorna, visst kan man tänka att det var nära, när man haft ett ”moment” på sträckan, men det glömmer man fort. Det är snabbast till målskyltarna som gäller.¨

Vad tror du om dagen?

 – Det är så många bra bilar, så kan man vara topp fem här är det jättebra, inget snack om saken, säger kartläsaren Bosse Holmstrand.

Sara Holmberg
sara.holmberg@sr.se