Socialsekreterare i Mark inte oroliga efter morgonens brand

På tisdagsmorgonen placerade någon en bil alldeles intill socialkontoret i Kinna och tände på. Branden fick inte fäste i själva byggnaden, och skadorna kunde begränsas till fasad och fönster. Trots att bilen stod parkerad alldeles intill väggen vid socialkontoret tror inte chefen Maria Ohlsson att branden var riktad mot socialsekreterarna och deras verksamhet.

-Det är naturligtvis jättetråkigt för våra medarbetare, men så vitt jag begriper så handlar det om en stulen bil som skulle slaktas, säger Maria Ohlsson, chef för socialkontoret i Mark.
Utanför kontoret syns en stor svart fläck där bilen har stått. En klängväxt utmed huset är uppeldad, en markis har förstörts och en fönsterruta har krossats av värmen. Under morgonen har handläggarna träffats och diskuterat det inträffade, och det har inte framkommit något som tyder på att det skulle finnas något hot riktat mot kontoret. Den eldhärjade bilen har spårats, och det har visat sig att den var stulen i Borås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista