Sjuhäradsbo i stor bedrägerirättegång

Igår inleddes en stor bedrägerirättegång i Jönköping. Fem män, varav en från Sjuhärad, misstänks ha lurat ett hundratal företag på över 2 miljoner kronor.

Männen registrerade två bolag och började beställa varor från företag i södra Sverige, som levererades till lagerlokaler i Jönköping och Borås som männen hyrt i förväg. Det handlar om alltifrån möbler, badrumsinredningar och verktyg till datorer och andra varor som de aldrig betalade för. Istället sålde de varorna vidare menar åklagaren och tjänade på så sätt runt 2,3 miljoner kronor. Rättegången blir rekordlång, den beräknas avslutas först om två veckor. Igår tog det åklagaren närmare en och en halv timme bara att få reda på hur de åtalade ställde sig till anklagelserna om grovt bedrägeri och grovt häleri. De förnekar det mesta och nu har åklagaren en tung uppgift att binda männen till bedrägerierna mot dom runt 100 lurade företagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista