Idrottsföreningar i Mark hotas av konkurs

Två idrottsföreningar i Mark är nära konkurs. Det är Marks Tennisklubb och Fotskäls Hockeyklubb som under sommaren fått akuta problem att få pengarna att räcka till.

Fritidsnämnden har därför beslutat att stötta tennisklubben och dessutom diskutera en långssiktig lösning för tennisklubben.

- Det gäller en brandkårsutryckning nu. De ska få ett bidrag på 25 000 kronor för att kunna fortsätta sin verksamhet. Under tiden ska vi ha ett resonemang om hur hallen ska skötas i framtiden, säger Olle Jönsson, ordförande i fritidsnämnden i Mark.

Sedan tennisklubben byggde den fjärde banan i hallen så blev ekonomin ansträngd. Men det finns planer på att Friskis och Svettis ska gå in bygga om den fjärde banan så att det passar Friskis och Svettis. På det sätet avlastas tennisklubben. Men en knäckfråga blir vem som ska äga hallen.

Även Fotskäls Hockeklubb har fått akuta likviditetsproblem. Nämnden skjuter nu till 40 000 kronor för att klubben ska klara sig.

Men fritidspolitikerna vill inte försätta föreningarna i konkurs, säger Olle Jönsson:

- Kommunen borgar för tennisklubbens lån, så det vore dumt att göra det. Och när det gäller hockeyklubben så har de inte mycket lån, utan det gäller likviditeten. Så långsiktigt finns det ingen mening att försätta dem i konkurs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".