Det bästa som kunde hänt cykelveckan i Borås

1:27 min

I söndags invigdes det återkommande evenemanget Cykelturistveckan, som i år hålls i Borås. Planen med veckan är få uppleva Sjuhärad på cykel. Men Hans Johan på föreningen cykelfrämjandet i Borås var till en början orolig för att besökarna inte skulle bli så många, på grund av Borås rykte som en regnig stad.

– Det här är det bästa som kunde hänt för cykelveckan i Borås. Vi har fått signaler från medlemmar runt om i Sverige om att de tänkte avstå från att cykla i Borås för att de var rädda för regn. Men detta är ett mkt bra budskap ut till våra cykelmedlemmar - det är sol, sol!

Men det är inte bara cykla man gör under CykelTuristVeckan i Borås. Lennart Wasling som hjälp till att planera resmålen under veckan, vill få turisterna att verkligen uppleva Sjuhärad och Borås. Cyklisterna får en karta med cykelvägar i Sjuhärad, på den finns dessutom flera sevärdigheter och kulturhistoriska platser utmarkerade, allt för att upplevelsen ska bli så minnesvärd som möjligt.

– På kartan är 10-15 platser utmärkta och beskrivna. Nu när jag är med blir det en del kulturhistoria kring det där och man måste ju inte stanna på platserna men man ska veta var man har varit och vad som är typiskt för bygden, säger Lennart Wasling.

Hans-Erik Bergman kommer ända från Njurunda, söder om Sundsvall, han är en av deltagarna som är nöjda med evenemanget CykelTuristVeckan.

– Det är kul att få se en ny del av Sverige. Jag har aldrig varit i Borås tidigare och att få se omgivningarna och kulturen. Det är spännande, säger han.

Amanda Petersson
amanda.petersson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista