Två anhållna för mordbrand

Två personer har anhållits i Borås misstänkta för grov mordbrand och försök till grov mordbrand.

Tre personer fick evakueras ur det brinnande trevåningshuset och två av dem fördes till sjukhus för chockskador.

Inatt brann det två gånger på samma adress i Fritsla (mellan Borås och Kinna), ett trevåningshus med fyra lägenheter. Vid midnatt brann det första gången, någon hade genom ett plasttäckt fönster tänt på en gardin, men lägenhetens innehavare, en kvinna, kunde släcka branden själv. Hon larmade polisen som kom och tog en anmälan. Efter incidenten vågade kvinnan inte sova hemma utan fick natthärbärge hos sin granne i en lägenhet i samma hus.

Vid tvåtiden vaknade de båda av ett explosionsartat ljud och märkte att den redan tidigare drabbade lägenheten stod i ljusan låga. Enligt räddningstjänsten hade branden ett våldsamt förlopp, men man kunde, tack vare ett tidigt larm från en granne, vara snabbt på plats och begränsa skadorna.

De båda kvinnorna fick föras till sjukhus för chockskador och när rökdykare evakuerade trevåningshuset hittade man en kvinna i medelåldern som låg och sov. På plats fann polisen en flaska med en brännbar vätska och tror därför att branden var anlagd.

En man och en kvinna greps inatt misstänkta för grov mordbrand, efter förhör. Under dagen kommer tekniker att undersöka platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista