Yilmaz Kaya är besviken och arg efter lördags händelser. Foto: Sara Johansson.
BORÅS

"Polisen skrek krympling och blatte"

1:31 min

Ett skojbråk i lördags kväll ledde till att boråsaren Yilmaz Kaya greps av polis utanför sin restaurang. Trots att han ska ha förklarat att det var ett skämt brottades han ner av tre poliser och fick pepparspray i ögonen.

Yilmaz Kaya är 1.60 lång och handikappad. Han säger att polisen skrek "Krympling och blatte" till honom i lördagskväll innan han brottades ned.

– Det är bara för jävligt! Hur kan polisen ge sig på en person som bara står och röker i gathörnet? Av vilken anledning?

Yilmas Kaya säger att det var 20 minuter efter att han hade skojbråkat med en vän som polisen kom fram och brottade ner honom inför flera vittnen. Han fördes till polisstationen, där han släpptes en kort stund senare.

– Varför släppte de mig efter bara 20 minuter om jag var en brottsling? Varför tog de inte prover om jag störde ordningen, var hotfull eller var påverkad?

Yilmas Kayas ena finger är nästan dubbelt så stort som det andra. Han säger att polisen vred om det när de hoppade på honom bakifrån.

I dag är Yilmas orolig och rädd, och han litar inte längre på polisen.

– Jag har tidigare hört av folk att de (polisen) varit otrevliga och aggressiva, men jag trodde inte på det - "de gör sitt jobb". Så var det inte i verkligheten...

Yilmas Kayas är nu anmäld för våldsamt motstånd, och han har i sin tur anmält poliserna för händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista