FOTBOLL

(Nya) Dalsjöfors visade upp sig

1:28 min

Idag är det temadag för Dalsjöfors GoIFs damer i Knalleland i Borås. Laget går kräftgång i botten av allsvenskan, och inför dagens match ville man visa upp sina nyförvärv och göra avspark för ett nytt, och kanske bättre, Dalsjöfors.

Ett av nyförvärven är från USA och gör debut idag mot Kopparberg/Göteborg.
Hon heter India Trotter och beskrivs som en snabb, stark och teknisk all-roundspelare som idag kommer återfinnas på höger mittfält.

Hon har bara varit i Sverige i knappa fyra dagar, men tycker redan att hon trivs med Borås - en charmig liten stad med mycket shoppingmöjligheter. Vidare har hon noterat att svenskarna också är mycket välklädda.
När det gäller fotbollen vet hon inte riktigt än vilka skillnader det är mellan svensk och amerikansk fotboll, men en stor har hon redan sett - coachingen från tränarna är klart bättre här.

Årets entré i allsvenskan blev tuff för Dalsjöfors, och efter 13 spelade matcher har man bara skrapat ihop två poäng.

Nygamle tränaren Joakim Carlsson tror att nyförvärven India Trotter och Sandra Krantz från Falköping kommer göra stor skillnad, kanske redan i dagens match på Borås arena mot Kopparberg/Göteborg.

– De är otroligt viktiga och genom detta visar vi att vi vill vara kvar i allsvenskan. Alternativet hade varit en resa rätt ur - så enkelt är det. De är duktiga och det är klart det drar folk.

Vad tippar du idag?

– Två-två.