SJUHÄRAD

Fem till sjukhus efter trafikolyckor

Flera trafikolyckor har inträffat under natten, bland annat på vägen mellan Dannike och Hillared, Rångedala och Svenljunga. Vid olyckan i Dannike misstänker polisen rattfylleri.

Flera trafikolyckor inträffade under natten, bland annat på vägen mellan Dannike och Hillared, vid Rångedala och i Svenljunga.

Olyckan i Dannike inträffade strax före 01.30 när en bil med sex ungdomar mötte en polisbil på Ekebergvägen.

Polisbilen bestämde sig för att kontrollera bilen och vände. Då ökade föraren i bilen hastigheten och försvann ur sikte. När patrullen väl fick kontakt hade olyckan redan skett och på vägen stod då den ramponerade bilen.

Enligt räddningstjänsten hade bilen skurit ned i diket och krockat med en stenmur, och sedan kastats upp på vägen igen.
Enligt uppgift ska en eller flera i bilen inte använt bälte, något som kan stämma med att en person slungades ur i kraschen och återfanns i diket.

Den unge man och fem unga kvinnor som fanns i bilen fick föras till sjukhus för kontroll, men enligt SÄS i Borås är det endast fyra personer som skadats och då lindrigt.
Enligt räddningledaren på plats har ungdomarna haft en väldig tur.

Polisen misstänker nu att bakgrunden till olyckan var att föraren körde rattfull.


På gamla riksväg 40 vid Rångedala voltade en bil vid midnatt, och i Svenljunga var det en mopedist som körde omkull strax innan 01.00.

Totalt har fem personer i olyckorna förts till Borås lasarett, dock har inga allvarligare skador rapporterats in.

I Björketorp i Marks kommun brann det i en papperskorg vid återvinningsstationen. Någon hade tagit tidningar och tänt på. Räddningstjänsten fick larmet tjugo minuter över två i natt.