BORÅS

Har erkänt smygfilmningen

1:27 min

En medelålders man har erkänt att det var han som satte upp en spionkamera i damernas duschrum i Bergdalens IK:s klubbstuga vid Björkängsvallen i Borås. Det var klubbens ordförande Helena Alcenius som tog emot erkännandet.

– I går blev jag kontaktad av en person som mådde dåligt över händelsen. Han tyckte det var jobbigt att bära på och erkände, säger Helena Alcenius.

Det var i mitten av förra veckan som kameran i damernas duschrum i Bergdalens IK:s klubbstuga upptäcktes. Kameran ser ut som en handdukshängare och säljs på internet som spionkamera.

Enligt polisen är det en medelålders man som nu har erkänt att det var han som satte upp kameran. Kommissarie Sture Torstensson på Boråspolisen vill inte kommentera vilken eventuell koppling mannen har till Bergdalens IK. Filmandet i duschrummet ska ha pågått sedan någon gång i somras och enligt polisen är det omkring 15 tjejer som har filmats.

Mannen har själv sagt att han inte har spridit vidare några filmer eller bilder.

– Vad som var viktigt för honom att framföra var att det inte är några minderåriga som har blivit filmade och att inget har lagts ut på nätet eller spridits på annat sätt, säger Helena Alcenius.

Mannen som har erkänt förhördes igår av polisen. Han har delgivits misstanke om sexuellt ofredande alternativt ofredande, samt brott mot lagen om kameraövervakning. För polisen är nu nästa steg att ta hjälp av Bergdalens IK att identifiera de omkring 15 tjejer som har filmats. Kommissarie Sture Torstensson poängterar att det vid identifieringen enbart är ansiktsbilder som används.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista