MARK

Sparkad chef får fortfarande lön

1:27 min

En toppchef på socialkontoret i Mark som fasades ut i höstas får fortfarande lön från kommunen. Hittills har uppgörelsen kostat kommunen över en halv miljon kronor.

Det var i september förra året som två av de högsta cheferna inom socialförvaltningen i Marks kommun stängdes av, och det efter skarp kritik från Socialstyrelsen mot förvaltningens sätt att arbeta.

En extern utredning visade på stora brister i ledarskapet, och i slutet av förra året gjorde kommunen en uppgörelse med den ena chefen - avgång med tre månaders lön. Det gav en kostnad för Marks kommun på nästan 150 000 kronor exklusive arbetsgivaravgifter.

När det gäller den andra chefen är frågan inte avgjord. Personalchef Inger Börjesson säger till P4 Sjuhärad att man har haft förhandlingar med den anställdes fackliga ombud men inte kunnat enas.

I mars sa kommunen ändå upp chefen formellt, men eftersom överenskommelsen inte blivit klar fortsätter chefen att kvittera ut drygt 36 000 kronor i månaden från Marks kommun - trots att hon inte arbetat på snart ett år.
Tillsammans med sociala avgifter innebär det en kostnad på drygt 50 000 kronor per månad för skattebetalarna, vilket innebär att notan nu tickat till över en halv miljon kronor.

Margareta Lövgren säger i en kommentar att det är besvärliga processer.

– Det är tråkigt men sådant här tar tid och det får man ha respekt för, säger Lövgren.